Alice Fauël studeerde Frans in Utrecht en werkte ruim 10 jaar als directiesecretaresse voor de Franse Novotel Hotel keten in Amsterdam en Parijs. Later verruilde zij de hotelwereld voor een evenementenbureau waar zij cateraars aanstuurde op grootse bedrijfsfeesten en werkte vervolgens gedurende een aantal jaren als réprésentante in de verkoop van huizen in Frankrijk.


Koken zit Alice in het bloed. Al op jonge leeftijd ontwikkelde zij een grote passie voor lekker eten en koken.  Een kookopleiding kreeg zij van haar moeder die opgroeide in het culinaire Brussel. Thuis organiseert zij al jaren regelmatig met veel plezier etentjes voor vrienden en bekenden. Haar kookstijl is eigenzinnig, professioneel én altijd met een licht casual tintje. Zij gebruikt recepten als leidraad maar weet de verhoudingen en ingrédienten zodanig aan te passen dat het volgens haar pas ‘echt lekker wordt’.


De eerste stap op professioneel kookgebied  kwam in 2005 redelijk onverwacht op haar pad. Juist op een moment dat ze zocht naar een fulltime baan. Zij werd  benaderd om de gehele zomer cateringen op een luxe zeiljacht op het IJsselmeer en de Waddenzee te verzorgen. Zowel culinair als organisatorisch was dit een hele uitdaging en bleek haar zeer goed te liggen. Hierna ging haar naam rond en de ene na de andere opdracht volgde. Zij besloot van haar hobby haar beroep te maken. Aan promotie hoeft  Alice niet of nauwelijks iets te doen. Mond tot mond is volgens haar de beste reclame; aan opdrachten heeft zij geen gebrek.

Over Alice ...

Lunch.html
Diner.html
Bites.html
Contact.html
Home.html

Vanalice.nl > Over Vanalice